JKC Japanese Breed Specialty 2014

Afgelopen weekend waren drie drukke, maar spannende en leuke dagen. Het was tijd voor de Japanese Breed Specialty Show in Hamm, en de Europasieger en Bundessieger Show in Dortmund.

Chihiro was helaas uit vacht, dus ondanks haar inschrijving hebben we haar besloten thuis te laten. Ook deze keer was het een genot om zoveel liefhebbers uit allerlei uithoeken van Europa te ontmoeten (en natuurlijk hun honden te zien). Een totaal van 117 Akita Inu's namen deel mee aan de show, maar ook andere Nihon Ken zoals de Shiba, Shikoku, Kishu en American Akita, welke beoordeeld werden door de Japanese rasexperts Tomimoto en  Fujimoto.

Als kers op de taart, onderstaand een foto van Chihiro's toekomstige "echtgenoot" Taikou Go Shun'you Kensha, die op vrijdag Best In Show van meer dan 250 Japanse honden won en op zaterdag Beste Reu werd!