Akita Inu Winterdagen

Aangezien de Japanse Akita Inu uit Akita prefecture komt—een gebied dat deel uitmaakt van Nihon no Yukiguni, wat wordt vertaalt als "Japan's sneeuwland"—vraagt het weinig verbeelding om te begrijpen waarom de meeste Akita Inu's zo gek op sneeuw zijn. 

Tot dus ver zijn we dit jaar in Nederland niet bepaald goed van sneeuw voorzien, maar dat probleem was gelukkig makkelijk op te lossen. Christiane, de eigenaar van een van onze puppies, heeft onlangs een flink pak in Duitsland ontvangen en nodigde ons uit om op bezoek te komen. Samen hebben we een prachtige wandeling in de sneeuw gemaakt en als kers op taart zijn Koganeimaru Go KURENAI NO KAZE en de meiden (Fleur & Daiji) na terugkomst bij de auto's nog even lekker wezen spelen.

Voor een korte indruk, onderstaand wat foto's!