Akemashite omedetou!

Of zoals we gewoon in het Nederlands zeggen "Gelukkig nieuwjaar!". En aangezien 2018 het jaar van de hond is, wat beter voor hen wie liefhebber van de Akita Inu is? Iedereen bedankt die ons afgelopen jaar gesupport heeft. Het was een bijzonder jaar waarin we onder andere de puppies van Chihiro en Houkou op deze wereld hebben mogen verwelkomen. Dat 2018 maar een mooi jaar voor een ieder van jullie mag worden. We hopen jullie snel weer te zien!

Photo 31-12-2017, 18 15 16.jpg

Zansho Mimai

Het versturen van een ouderwetst ansichtkaartje is tegenwoordig een behoorlijke zeldzaamheid geworden. Al helemaal als het geen kerst of oud & nieuw is. In Japan zien ze er nog wel de charme van in, waar ze de zogenaamde Shochuu Mimai en Zansho Mimai hebben, kaarten om de ontvangers tijdens de vochtige en hete zomers van Japan een goede gezondheid te wensen. Gezien we inmiddels 7 augustus voorbij zijn, zou dat van deze post geen Shochuu Mimai (midzomerkaart), maar een Zansho Mimai (late zomerkaart) maken. Bij deze dus "Zansho Omimai Moshi Agemasu!" van ons en de honden. 

Onder een passende foto van Maru belicht door een warme zomerzon.

Akita Inu Winterdagen

Aangezien de Japanse Akita Inu uit Akita prefecture komt—een gebied dat deel uitmaakt van Nihon no Yukiguni, wat wordt vertaalt als "Japan's sneeuwland"—vraagt het weinig verbeelding om te begrijpen waarom de meeste Akita Inu's zo gek op sneeuw zijn. 

Tot dus ver zijn we dit jaar in Nederland niet bepaald goed van sneeuw voorzien, maar dat probleem was gelukkig makkelijk op te lossen. Christiane, de eigenaar van een van onze puppies, heeft onlangs een flink pak in Duitsland ontvangen en nodigde ons uit om op bezoek te komen. Samen hebben we een prachtige wandeling in de sneeuw gemaakt en als kers op taart zijn Koganeimaru Go KURENAI NO KAZE en de meiden (Fleur & Daiji) na terugkomst bij de auto's nog even lekker wezen spelen.

Voor een korte indruk, onderstaand wat foto's!

Een blik op Sebaceous Adenitis

Hisashiburi desu ne! De vorige update op de nieuwspagina was al weer een tijd geleden, maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. Verre van zelfs. Onlangs had Peter met Dr. Niels Pedersen een uitgebreid gesprek over Sebaceous Adenitis, beter bekend als SA. SA is een auto-immuunziekte welke in verschillende rassen voorkomt, inclusief de Japanse Akita Inu. Aangezien er zelfs onder fokkers misverstanden over deze aandoening bestaan, leek het een goed idee om ons gesprek tot een artikel te verwerken, dat inmiddels in de magazines van diverse Akita Clubs is verschenen.

Voor wie interesse heeft, het gehele artikel vind je hier: 
LOOKING INTO SEBACEOUS ADENITIS (Full Article)

Geboorte van de puppies van Chihiro & Taikou

Fantastisch nieuws! We zijn heel blij om te melden dat na 9 weken van "geduldig" afwachten de puppies van Aiko Kensha No Hotaru No Hikari Go (Chihiro) en Taikou Go Shun'you Kensha geboren zijn. Het huis van KURENAI NO KAZE is gevuld met maar liefst zes prachtige pups: vier reutjes en twee teefjes. Voor foto en meer details, bezoek onze Chihro - Taikou puppy pagina .

Rotterdam International Dog Show & Gezondheidsuitslagen

Tadaima!! En met goed nieuws. Eerder deze maand bezochten Chihiro en Peter de Rotterdam International Dog Show. Na het scoren van een "Excellent" en 1e plaats in Open Class, ging Chi door voor beste teef van het ras en won ze won Reserve Best Bitch.

Maar we hebben meer goed nieuws. Het is al weer een maandje geleden, dus wellicht iets verlaat, maar onderstaande is zeker nog het vermelden waard. We hebben namelijk de uitslagen van de gezondheidsonderzoeken van Chihiro ontvangen. Deze zijn uitgevoerd bij specialistisch dierenziekenhuis "De Wagenrenk" en waren meer dan uitstekend:

  • HD: A
  • ECVO eyes: Vrij (van 17 geteste oogziektes en andere mogelijk oogproblemen)
  • Patella: Vrij

5th European Hozonkai Championship

Twee weken geleden waren we met Chihiro aanwezig bij de vijfde editie van de European Hozonkai Championship, welke plaats vond in Turijn, Italië. 

Zoals we een beetje verwacht hadden was "the Chi" toch nog teveel uit vacht en hebben we uiteindelijk besloten om haar niet te showen. De meeste andere honden waren namelijk in topconditie en in zo'n geval doen we het goed of we doen het niet. Hoe dan ook, het evenement zelf was top. Vergezeld van veel goede vrienden en prachtige honden, was zelfs zonder Chihiro's deelname de reis meer dan de moeite waard. Bovendien hebben we er een kleine vakantie aan het meer van Annecy achteraan geplakt, dus wat dat betreft mogen we niet klagen. ^_^

De dag voor de show was er een speciale Judges Course met als focus de brindle Akita. Naast onze deelname hieraan hebben Anto Lombardo en Peter hiervan een samenvatting uitgewerkt, welke te vinden is op de officiële Hozonkai Europe Facebook page. Om het wat gemakkelijker te maken is deze tevens hier als PDF te downloaden.

Onderstaand een van de foto's die Peter heeft genomen (de prachtige Komahime Go Shun'You Kensha). Het gehele album met nog meer foto's vind je op onze Facebook page.

JKC Japanese Breed Specialty 2014

Afgelopen weekend waren drie drukke, maar spannende en leuke dagen. Het was tijd voor de Japanese Breed Specialty Show in Hamm, en de Europasieger en Bundessieger Show in Dortmund.

Chihiro was helaas uit vacht, dus ondanks haar inschrijving hebben we haar besloten thuis te laten. Ook deze keer was het een genot om zoveel liefhebbers uit allerlei uithoeken van Europa te ontmoeten (en natuurlijk hun honden te zien). Een totaal van 117 Akita Inu's namen deel mee aan de show, maar ook andere Nihon Ken zoals de Shiba, Shikoku, Kishu en American Akita, welke beoordeeld werden door de Japanese rasexperts Tomimoto en  Fujimoto.

Als kers op de taart, onderstaand een foto van Chihiro's toekomstige "echtgenoot" Taikou Go Shun'you Kensha, die op vrijdag Best In Show van meer dan 250 Japanse honden won en op zaterdag Beste Reu werd!

BOB tijdens NIPPON INU Championship Club Match 2013

Yes, super nieuws! Vandaag heeft Chihiro Best Of Breed (beste van het ras) tijdens de Championship Club Match van de NIPPON INU onder keurmeester Gabriela Richard gewonnen. 

We hebben, gezien het haar tweede show was, nog wel het nodige te verbeteren, maar hebben bovendien ook veel plezier gehad en veel leuke mensen ontmoet. 

z.jpg