"O-namae wa nan desu ka?" - Meer over onze kennelnaam.


KURENAI NO KAZE

Japans voor “donkerrode wind”. 
Dat klinkt best aardig, toch?

Nu zegt een mooie kennelnaam op het eerste gezicht helemaal niets over de kwaliteit van onze honden, maar misschien is er toch meer dan dat. Het is namelijk een naam die ons niet zo maar even te binnen is geschoten, maar tot stand is gekomen op eenzelfde manier als de wijze waarop we fokken: met liefde en aandacht. En dat is precies waarom onze kennelnaam een persoonlijke achtergrond heeft.

Allereerst verwijst "donkerrode wind" naar onze Chihiro, die kan rennen als de wind. Vervolgens is er de link met Peter's achternaam—van der Lugt—waar de wind natuurlijk vandaan komt. 

Tenslotte—last but not least—is er de verwijzing naar de filmklassieker Kurenai no Buta van Miyazaki Hayao. Meer over de connectie met diens regisseur vind je een pagina eerder bij Introductie, maar in het geval van onze kennelnaam is het vooral de boodschap van de film die er toe doet.

In Kurenai no Buta is de hoofdrol weggelegd voor een piloot die op onverklaarbare wijze in een varken is veranderd. De film vertelt ons dat een mooi uiterlijk zeker niet bepaald verkeerd is, maar dat als het er echt op neer komt het uiteindelijk altijd om het innerlijk gaat.

Datzelfde geldt ook voor de Akita Inu: deze honden zijn simpelweg prachtig, maar het is hun karakter dat echt telt!

 

OVER DE KENNELNAAM

Kurenai – 紅, くれない

  1. donkerrood

no – の

  1. maakt bezittelijk

Kaze –風, かぜ

  1. wind; bries