De Japanse viervoeters van KURENAI NO KAZE.


1388326186195.jpg

Aiko Kensha No Hotaru No Hikari Go

Aiko Kensha No Hotaru No Hikari Go, beter bekend als Chihiro en geïmporteerd vanuit Aiko Kensha, is een dochter van de Japan import Birin Go Musashi Aiwa en Sanae Go Shun'you Kensha. Met iets meer dan zes jaar oud is ze de baas binnen onze roedel en heeft ze inmiddels twee nestjes op de wereld gebracht.

Zo nu en dan wordt Chihiro ook geshowed en won onder andere Best of Breed (beste van het ras) tijdens de Nippon Inu Championship Match onder de Duitse rasspecialist en schrijver van het boek Our Akita, Gabriela Richard. Met de honden die Chi niet kent kan ze bitchy zijn, maar voor degene die zij vertrouwt is ze simpelweg de allerliefste. Diezelfde liefde geeft ze ook graag aan alle mensen, van jong tot oud.

Chihiro's Stamboom ›


Koganeimaru Go Kurenai No Kaze

Koganeimaru, beter bekend als Maru, is een reu van onze eigen fok. Behalve dat hij prachtig donkerrood is en indrukwekkende proporties kent, heeft hij ook nog een karakter om over naar huis te schrijven. Geen van dit was trouwens een grote verrassing, zijn vader—multi Best-in-Show winnaar Taikou Go Shun'you Kensha—is ook al zo'n goedzak.

Maru's Stamboom ›


Kaguyahime Go Kurenai No Kaze

Kaguyahime, roepnaam Hime, is een jonge teef die we uit hetzelfde nest als Maru hebben aangehouden. Degene die het Japanse sprookje Taketori Monogatari kent, zal begrijpen dat haar naam meer dan passend is. Hime is namelijk in de ochtend na een volle maan geboren. We noemen haar ook wel "ons prettig gestoorde meissie", die al knuffelend op haar rug bovenop je komt liggen. 

Hime's Stamboom ›


1386240389205.jpg

Junya Tokimitsu

Junya is onze eerste Akita Inu en maakt sinds april 2010 onderdeel uit van ons gezin. Hij is een fok van Tokimitsu kennel en zoon van Japan import Kaishi Go Shichimen Kensha & Dosshiri Go Des Dragons Du Soleil Rouge (een dochter van Unshou Go Kanzakiya Kensha). Qua karakter is Junya echt een sulletje en een vrolijke knuffel, lekker ontspannen en easy going.

We hebben besloten om Junya niet voor de fok in te zetten. Niet alleen omdat hij gezondheidsproblemen heeft, maar ook omdat we van mening zijn dat als je een eigen reu hebt deze nog niet automatisch voor de fok hoeft in te zetten. Wanneer een andere reu een betere match vormt, gebruik dan die, ook al betekent dat extra kosten voor de fokker. Dat wil trouwens niet zeggen dat Junya "overbodig" voor ons is of iets dergelijks. Hij is onmisbaar voor ons en brengt ons intens veel geluk.

Junya's Stamboom ›


gezondheidsonderzoek.jpg

Gezondheidsonderzoek

Vanzelfsprekend hechten we bij Kurenai No Kaze veel waarde aan gezondheid, dus worden onze honden uitgebreid onderzocht voordat ze voor de fok worden ingezet. Specifieke onderzoeken worden bij dierenziekenhuis De Wagenrenk uitgevoerd met tot op heden uitstekende waardes als resultaat. 

Om heupdysplasie te beoordelen maken we gebruik van de kennis en kunde van veterinair radiologisch specialist Drs. M.L.Schmidt, waarna de röntgenfoto's door de relevante commissie van de Nederlandse Raad van Beheer worden beoordeeld. Verder kiezen wij voor oogspecialist Drs. R.R.O.M. van de Sandt voor de controle op een veelvoud van oogziektes (volgens ECVO-standaard) en orthopedisch chirurg Drs. Govers voor de beoordeling van de patella. 

Uiteraard tonen we je de officiële onderzoeksresultaten graag en sturen je indien gewenst een gescande versie per e-mail.